Logo

Recept rode bietjes salade met geitenkaas

500 gr bieten 200 gr veldsla 200 gr geitenkaas 50 gr walnoten (evt pijnboompitten)

Dressing 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap 1 theelepel mosterd 3 theelepel honing vers gemalen zwarte peper zeezout

Bereiding Kook de bietjes gaar (ca 30 min, afhankelijk van de maat) Tip van Maaike: Biologische bietjes bij de Aldi, gekookt en geschild  Was de veldsla en doe deze in een kom. Maak de dressing (meng alle ingrediënten), even kloppen en proeven. Meng dressing door de lauwwarme gesneden bietjes, de smaken kunnen dan lekker intrekken… Meng de afgekoelde bietjes inclusief dressing met de veldsla. Serveer op een schaal of in een kom. Garneer met plakjes/blokjes geitenkaas (eventueel verwarmen in oven of onder grill) Stukjes walnoot of pijnboompitten even roosteren in droge koekenpan. Af laten koelen en over salade strooien. Lekker met vers brood!!