Logo

Recept Oepsies

Oepsies (6-8 afhankelijk van de grootte)

3 eieren
100 gram roomkaas
snufje zout
½ – 1 eetlepel psyliumvezels of zemelen of lijnzaad of b.v. geraspte (gedroogde) kokos
½ theelepel bakpoeder

verwarm de oven op 150 °C

Splits de eieren, het geel in de ene kom en het wit in een andere.
Klopt de eiwitten met het zout heel stijf (zodat je de kom om kunt keren en de eiwitten er niet uit vallen).
Mix de eigelen met de roomkaas, de vezels en het bakpoeder.
Spatel de eiwitten luchtig door het eigeelmengsel.
Verdeel het mengsel in 6 grotere of 8 kleinere Oepsies op een bakplaat (bakpapier).
Bak de Oepsies 25 minuten op een bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven op 150°C

Voordat je de Oepsies bakt kun je ze eventueel bestrooien met sesamzaad, maanzaad of zonnebloemzaadjes.

De Oepsies kunnen dienen als hamburderbroodje of hotdogbroodje, maar ook met slagroom en zomerfruit zijn ze heerlijk.