Blauwrijk

Licht op Rouw

Tweedaagse training die jouw persoonlijke rouwverwerking ondersteunt. Werk met anderen die ook verlies kennen aan nieuwe zingeving.

Rouwen om dat wat niet meer terug komt, is noodzakelijk om weer ‘ja’ tegen het leven te zeggen.
Rouwen is het bewust worden, ervaren en verwerken van verlies. Rouwen is ook het bewust worden, ervaren en verwerken van gemis, van diegene die er niet meer is of datgene wat ontbrak. Van datgene dat niet meer terug komt.

In het rouwproces ga je door verschillende fases heen als: ontkenning/ongeloof, protest/boosheid, onderhandelen. Hierbij kom je emoties als bang, bedroefd tegen, of je gaat rationaliseren. Je komt de fase van het verdriet en treurnis tegen en tenslotte de aanvaarding oftewel de zingeving. Deze fases volgen elkaar op maar het is niet zo dat je deze fases altijd keurig in volgorde tegen komt. Het rouwproces is een slingerbeweging tussen het stilstaan bij het grote verlies en de toekomst.

Monique Mizee geeft deze 2 dagen op Blauwrijk voor iedereen die stil wil staan bij een afscheid om daarna de volgende stap te nemen. Het is op vrijdag en zaterdag van 10 uur tot 17 uur. De lunch wordt door Blauwrijk verzorgt.

TRAINING KENMERKEN

 • Thema

  Licht op Rouw

 • Tijdsduur

  2 dagen 10-17 uur incl. lunch

 • Groepsgrootte

  10

 • Leeftijd

  iedereen vanaf 21 jaar

 • Kosten

  €250.00

  p.p. voor 2 dagen