Blauwrijk

Herstel na kanker

Voor wie is het programma

Deze training is bedoeld voor mensen die kanker hebben of kampen met de gevolgen van kanker. Samen met specialisten, ervaringsdeskundigen en lotgenoten werkt u aan uw eigen herstel met een leefstijlprogramma.

Wat houdt het programma in

Het programma is erop gericht U te helpen uw persoonlijke doelen te bereiken, uzelf  weer opnieuw in balans te brengen en meer energie te hebben.

De onderstaande onderwerpen komen aan bod:

– weer opnieuw vertrouwen krijgen in uw lichaam; psychisch en fysiologisch,

– kunnen praten over uw gezondheid en ziekte, bewustwording en verwerking

– uzelf opnieuw in relatie met partner, familie, vrienden en werk; hoe nu verder…..

– omgaan met inspanning en ontspanning, helende ademhalings- en verbeeldingstechnieken, mindfulness, yoga

– lichaamversterkende en energie opbouwende oefeningen vanuit de Chinese medische bewegingsleer Chineng Qigong.

– wat is gezonde voeding voor mij, theorie en kookworkshops

– speciale focus op het verminderen van de vermoeidheid, mentaal en fysiek.

Dit alles doet u vanuit een veilige en warme bedding met gebruik van de prachtige natuur om U heen. Vanuit deze veilige basis gaat u aan de slag met het opbouwen van uw eigen mentale kracht, zelfbewustheid en de eigen regie. Naast emoties die in de groepsgesprekken naar voren komen is er vooral ook veel ruimte voor plezier en spelen. O.a. veel lachen geeft de energie die nodig is om het mooie in het leven weer opnieuw te zien.

Wie begeleiden het programma

Het programma wordt begeleidt door een team van deskundigen; een leefstijlcoach/psycholoog, een voedingsdeskundige, een bewegingsdeskundige en een creatief therapeut. De groep zal bestaan uit 8 tot 14 deelnemers.

De deelnemer ontvangt een werkmap vol tips, uitleg, oefeningen, recepten, waarin u uw vorderingen kunt bijhouden en persoonlijke aantekeningen kunt maken.

Duur van het programma

Een training is opgebouwd uit een cyclus van 6 weken met iedere week een ander thema. Het programma is zo ontwikkeld dat U op ieder moment kunt instromen en na 6 weken kunt beslissen om nog verder door te gaan of dat U voldoende steun en informatie hebt ontvangen om het verder op eigen kracht te kunnen doen. Tussentijds en ook nadien is er altijd op aanvraag 1 op 1 extra hulp of nazorg mogelijk.

Voorbereidingen

Iedere deelnemer krijgt een intake gesprek met de coach (psycholoog) om te kijken of het programma bij uw persoonlijke doelstellingen en verwachtingen past. Iedereen kan op elk moment, ook tijdens nog lopende (medische) behandelingen beginnen aan het programma. Bij aanvang van en na afloop van het programma worden uw resultaten gemeten en besproken met de coach.

TRAINING KENMERKEN

 • Thema

  Herstel na kanker

 • Tijdsduur

  6 korte dagen

 • Groepsgrootte

 • Leeftijd

  iedereen vanaf 18 jaar

 • Kosten

  €995.00

  p.persoon